Przeznaczony jest do szybkiego i łatwego przygotowania nadzienia budyniowego do drożdżówek, pączków, ciastek francuskich, tortów. Idealnie łączy się z tłuszczami, może być zapiekany i zamrażany. Charakteryzuje się wysoką stabilnością, sztywną konsystencją, jednolitą i gładką strukturą. "Pudding" może stanowić bazę do przygotowania różnego rodzaju kremów: budyniowych, półtłustych, tłustych, stosowanych jako wypełnienia do eklerów, napoleonek, karpatek itp.
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA
KREM BUDYNIOWY: 350 g - 400 g
WODA ZIMNA (NAJLEPIEJ PRZEGOTOWANA): 1000 g
Krem wsypać do odpowiedniego naczynia lub ubijarki cukierniczej, dodać wody, a następnie miksować lub ubijać przez około 2-4 minut do uzyskania jednolitej masy. Pozostawić na około 15 minut do stężenia.
Opakowanie - standard worki 10 kg lub na życzenie klienta.